Bas Kimpel
05.07.2023
Bas Kimpel

Bas Kimpel is sinds 2015 onderdeel van het team van ARDEE. In zijn rol als Directeur Projecten leidt hij grote projecten bij verschillende opdrachtgevers.

“Het leukste van het werken bij ARDEE is de flexibele inzetbaarheid”, aldus Bas, die veel ervaring heeft in de industrie. In 1984 begon hij bij een ingenieursbureau in de chemische industrie en sindsdien heeft hij zich bij verschillende industriële bedrijven en ingenieursbureaus ingezet. “Als Directeur Projecten kom ik meestal bij de nieuwe klanten die een groot project uit te voeren hebben. Daar mag ik dan kwartiermaken. Dan breng ik onder andere de doelen in kaart en kom met een plan van aanpak. Ik bedenk dus hoe een nieuw project vorm moet krijgen en organiseer en begeleid dat vervolgens.”

 

Meerdere parallel lopende projecten

“Momenteel zit ik namens ARDEE bij LyondellBasell op Moerdijk in de rol van Project Manager en Interim Engineering Manager. We hebben hier vijf projecten lopen, waaronder een complete ombouw en uitbreiding van een fabriek, en een grote turnaround. De afdeling engineering waarvoor ik de dagelijkse aansturing doe bestaat hier uit zes man. Wat dat betreft werkt het meestal zo: de opdrachtgever heeft een eigen afdeling engineering en ARDEE ondersteunt die door met extra mankracht de pieken op te vangen.”

 

In het verlengde van de opdrachtgever

“Als lid van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) leerde ik ARDEE een aantal jaren geleden kennen. Hun concept stond mij wel aan. Als medewerker van ARDEE heb je namelijk intensief contact met de opdrachtgever en werk je in het verlengde van de opdrachtgever in plaats van dat je voor de opdrachtgever werkt. Daarnaast staan de mensen van ARDEE met beide benen op de grond, en ook dat past bij mij. Toen heb ik eind 2015 de overstap gemaakt en dat bevalt me prima.”

 

Betrokken van begin tot eind

“Het eerste project dat ik voor ARDEE leidde was bij Philip Morris in Bergen op Zoom. Daar hebben we twee nieuwe productielijnen geplaats en de fabriek verbouwd en uitgebreid. Als Project Manager heb ik er toen voor gezorgd dat alles geplaatst kon worden en was er bij betrokken vanaf het allereerste begin totdat de producten van de band liepen. Dat is dan ook het mooie van dit werk. Alles bij elkaar duurde dit project zo’n anderhalf jaar.”

 

Onderhoudsadvies

“Vervolgens heb ik voor verschillende klanten advieswerk met betrekking tot onderhoud gedaan. Zo heb ik turnarounds begeleid voor de Bio Energie Centrale Cuijk, en Troy Moerdijk geholpen om weer volgens de laatste regelgeving te produceren.”

 

Brede kijk op techniek

“Als we nieuwe collega’s zoeken dat is het belangrijk dat die een bredere kijk op techniek hebben en niet schrikken als er iets buiten hun eigen vakgebied gevraagd wordt. Maar onze mensen vinden dat nou juist het leuke aan werken bij ARDEE. Het werk is lekker gevarieerd en telkens anders.”

Ben jij net als Bas Kimpel een ervaren Project Manager en wil je mooie projecten draaien bij een variatie aan opdrachtgevers? Stuur dan een email naar info@ardee.nl of vul ons contactformulier in, want wij hebben vast ook een mooi project voor jou.