Leo Ooms
05.07.2023
Leo Ooms

Als een van de eerste medewerkers weet Leo Ooms dat het werken bij ARDEE bijzonder gevarieerd is. Zijn voorkeur ligt bij langdurige projecten, dus bij elke opdrachtgever was hij meerdere jaren te vinden. Daarmee heeft Leo veel kennis en ervaring opgedaan die door de opdrachtgevers erg gewaardeerd wordt.

“Ondertussen ben ik alweer meer dan 5 jaar bij Damen Yachting in Vlissingen gestationeerd en zien de mensen mij hier als een collega”, aldus Leo die al sinds 1993 actief is bij ARDEE. “Maar in al die jaren was ik ook werkzaam op verschillende projecten bij fabrieken, zoals bij Sabiq en AkzoNobel in Bergen op Zoom en Cargill in Bergen op Zoom en Gent. Ik ben begonnen als tekenaar/constructeur, terwijl ik voor Damen nu als Subcontract Manager Electrical opereer. Eén van mijn taken is toezien dat de installaties volgens de regelgeving aangelegd worden. Tussendoor heb ik ook twee keer projecten bij Damen Schelde Naval Shipbuilding gedaan voor marine- en werkschepen. Dus met ARDEE zit je zo op een scheepswerf, en dan op een petrochemische plant of in de voedingsmiddelenindustrie.”

 

Superjachten

“Bij Damen Yachting kennen we drie verschillende lijnen: de superjachten Amels en Seaxplorer en Yacht Support. Dat zijn vaartuigen die speciaal gebouwd worden om de extreem grote superjachten te ondersteunen bij bijvoorbeeld duikoperaties, helikopters of extra gastenverblijven. We bouwen de schepen hier seriematig en al voordat ze verkocht zijn. Via tenders bieden diverse leveranciers, waaronder E-contractors, hun offertes aan. Hiervoor schrijven we de specificaties voor de tenders van bijna alle elektrische systemen. Dat gaat van hoofdschakelborden tot verlichting en van A/V en IT tot camera’s en telefonie, maar ook navigatie en communicatiesystemen op de brug vallen onder onze verantwoordelijkheid. Tijdens de uitvoering zorgen wij dat de juiste informatie op de juiste plek terechtkomt en dat het project goed verloopt.”

 

Boven op de techniek

“Sinds begin 2023 ben ik ook betrokken bij technische innovaties en zit nu dus ook in het voortraject. Hierbij werk ik nauw samen met de Design & Proposal afdeling. Samen kijken we nu al naar welke behoeften er over een jaar of vier kunnen zijn. Zo onderzoeken we momenteel de toepassing van batterijen voor hybride aandrijving op de schepen. En daar zitten heel wat haken en ogen aan. Als team betekent dat automatisch dat we kennis van veel verschillende systemen moeten hebben. Maar dat maakt het juist ook zo leuk. We zitten hier echt boven op de techniek.”

Wil jij ook, net als Leo Ooms, bovenop de techniek zitten en op langdurige projecten gestationeerd worden bij verschillende opdrachtgevers? Stuur dan een email naar info@ardee.nl of vul ons contactformulier in, want wij hebben vast ook een mooi project voor jou.